Playful Arts festival presenteert: Daniel Ernst
Keer terug naar overzicht
Theater

Playful Arts festival presenteert: Daniel Ernst

The Shoebox Diorama - Der Grosse Gottlieb

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in de game industrie, besloot de in Nederland gevestigde interactieve illustrator Daniel Ernst om zijn onderzoek naar en liefde voor 3D in praktijk te brengen en begon hij de mogelijkheden van virtual reality te onderzoeken. Zijn werk komt dichter in de buurt bij dat van een illusionist dan bij dat van een gamedesigner. 

In 2013 startte Ernst zijn project The Shoebox Diorama, een doorlopende serie van fantasievolle diorama’s die inspireren en verbazen. Voor deze serie ontving hij al meerdere prijzen en onderscheidingen. Een diorama kun je vergelijken met een soort kijkdoos waarin je rondloopt. The Shoebox Diorama bestaat op het moment uit Blocked in, Der Grosse Gottlieb en The Marchland

Tijdens Festival Cement is, mede dankzij Playful Arts festival, Der Grosse Gottlieb te zien, een virtuele kijkdoos waarin het verhaal van de acrobaat Gottlieb wordt verteld, die een toren bouwde om de sterren te bereiken. De installatie is samen ontwikkeld met beeldend kunstenaar Catinka Kersten.

Het Playful Arts Festival in Den Bosch verkent de cross-over tussen interactieve performing arts, beeldende kunst en playful design met een focus op sociale interactie. Het festival creëert avontuurlijke situaties en momenten waarop mensen met elkaar in contact komen voor een bijzondere belevenis. Check playfulartsfestival.com voor meer info.