Platform Aanvang!
Keer terug naar overzicht
Contextprogramma / Het Fundament

Platform Aanvang!

Platform Aanvang! voert het gesprek over de toekomst van de podiumkunsten en strijdt voor meer solidariteit, kennisdeling en waardering voor de kunsten. Platform Aanvang! organiseert op woensdag 23 maart twee programma-onderdelen: een Solidariteitsmiddag en Het Goede Gesprek, waarbij we het hebben over theaterwerkers en hoe we onderhandelen.

Kennissessie zakelijke gesprekken
In de ochtend organiseren we de eerste editie van Het Goede Gesprek, een nieuwe gesprekkenreeks over de manier waarop we in de sector met elkaar praten. Veel werkenden geven aan gesprekken waarin sprake is van ongelijke machtsverhoudingen als heel lastig te ervaren. Zowel met werkgevers en opdrachtgevers als makers en werkenden onder elkaar. Van het doen van een onderhandeling tot het geven van feedback. Op Festival Cement hebben we het over onderhandelen en de zakelijke gesprekken die je als theaterwerker in de sector moet voeren. Hoe ga je om met een ongelijke machtsverhouding tussen jou en degene die tegenover je zit? Hoe spreek je een goede prijs af? Welke zaken kun je opnemen in je contract? We delen deze ochtend gezamenlijk best en worst practices, gevolgd door een korte cursus onderhandelen waarvan de details later bekend worden gemaakt. Zo gaan we van een lastig gesprek, naar een goed gesprek! Door de aard van het programma is de capaciteit beperkt, dus wees er snel bij.

Solidariteitsmiddag: de toekomst
Tijdens de Solidariteitsmiddag biedt Platform Aanvang! een podium aan toekomstverhalen uit het verleden. De afgelopen jaren is er veel gereflecteerd over de toekomst van de podiumkunsten. Wat valt uit al deze visies te leren? Welke breuklijnen zijn nu nog veel acuter geworden door corona? En wat kunnen we met de kennis van nu hieraan toevoegen. Tijdens de Solidariteitsmiddag gaan we met elkaar over deze vragen in gesprek, vanuit alle lagen van het theaterbestel - van net afgestudeerde maker tot fondsdirecteur. Aanvang! wil graag een stip op de horizon plaatsen voor het post-corona tijdperk, door een zicht op de wereld te bieden voorbij de huidige crisis. We willen samen nadenken over hoe onze ideale sector eruit zou zien. Door gezamenlijk te blijven praten en te kijken wat er op een concrete manier anders kan.

Dit programma is geschikt voor actieve deelnemers, maar ook voor de rustige luisteraar.
Details over het programma volgen snel.

De kennissessie (10.00 - 12.30u) is toegankelijk op uitnodiging.
Heb je die ontvangen en wil je tickets bestellen? bestel tickets hier.

De voorstelling van Bram van Helden: Bram vindt ruimte - 13.00u - 14.10u - is openbaar toegankelijk. Bestel tickets hier

De Solidariteitsmiddag - 14.30u - 17.00u - is openbaar toegankelijk. Bestel ticket hier

https://platformaanvang.tumblr.com