Plankton/Sonja van OjenFoto Lonneke van der Palen
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht
Beeldend theater / Première / Openingsprogramma

Plankton/Sonja van Ojen

Het Donker (5+)

Soms lig je in bed en moet je plassen, maar durf je niet naar de wc te lopen omdat er misschien wel een tijger onder je bed woont. Of je wilt snel een broek aandoen, maar dat kan niet omdat er een monster in je kledingkast zit. En wat als je graag wil leren zwemmen, maar het niet gaat omdat er een haai in het zwembad zit. (Of is het gewoon een rare schaduw?)

In Het Donker komt het donker tot leven; uit een schaduw, een doos, je broekzak of gewoon een donker hoekje van het podium. Het donker is mysterieus en heel erg eng! Of is het stiekem gewoon op een leuke manier spannend? En wat zou er allemaal in het donker verstopt zitten? Een krokodil of een bananensoes? Een hijskraan of een tandenborstel? 

Theatermaker Sonja van Ojen neemt je mee op avontuur met een grappige, spannende en beeldende theatervoorstelling vol poppen, pop-ups, visuele trucs, live muziek en veel humor. Samen ga je op zoek naar donker en licht, naar bang zijn voor het onbekende en naar hoe je daarmee om kunt gaan.

Sonja van Ojen (1996) studeerde af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Onder de naam Plankton werkt Sonja samen met Hendrik Kegels, met wie ze een fascinatie deelt voor fantasiewerelden, miniaturen, knutselen en de magie van het alledaagse. Ze maken beeldend theater voor alle leeftijden.

Je zag Plankton / Sonja van Ojen & Hendrik Kegels eerder op Cement met Om de hoek woont een struik in 2021/2022.

Let op:
Op 18 & 19 maart werken we bij deze voorstelling met Pay what you want. Je bestelt een ticket voor nul euro en betaalt na afloop van de voorstelling pas op locatie wat je wilt. Meer info vind je hier.
Bekijk credits

concept, decor, tekst: Sonja van Ojen
spel: Romy Moons, Sonja van Ojen
muziek: Sanne Huijbregts
eindregie: Joeri Heegstra 
dramaturgie: Pol Eggermont
coaching: Leonie Clement 
decorbouw: Vincent van Ojen 
een productie van Plan Brabant, Festival Cement en Feikes Huis