Nina Willems en Marijke de Kerf
Keer terug naar overzicht
Theater / Performance

Nina Willems en Marijke de Kerf

INSLAG

De voorstelling INSLAG focust op de impact van een hersenbloeding. Samen met neuropsychologe Sarah Willems interviewden Nina Willems en Marijke de Kerf wetenschappers, patiënten en behandelaars. Met die verhalen als inspiratie maakten ze een performance waarin ze proberen dichter bij het moment van 'inslag' te komen; wat doet dat met een mens? In een ingenieus doolhof als decor verbeelden ze hoe onze hersenen de werkelijkheid, die we om ons heen zien, vormen en wat er gebeurt als je plotseling je grip op die werkelijkheid verliest.

Nina Willems (1986) studeerde in 2011 af aan de Performanceopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor studeerde ze drie jaar Neuropsychologie aan de Universiteit van Utrecht. In Mei 2014 ontving Nina van het Fonds Podiumkunsten de Nieuwe Makerssubsidie voor een tweejarig talentontwikkelingstraject. INSLAG is de eerste in een reeks van drie voorstellingen binnen dit traject. Marijke de Kerf (1990) studeerde in 2013 af aan de Regieopleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze delen een fascinatie voor de ingrijpende veranderingen in bewustzijn en beleving die kunnen worden teweeggebracht door veranderingen in onze hersenen. Waar Nina zich in het verleden op de wetenschappelijke kant hiervan richtte, verdiepte Marijke zich in de persoonlijke weerslag die deze veranderingen kunnen hebben.

Nagesprek
Omdat gesprekken met deskundigen veel inspiratie hebben geleverd voor de voorstelling, willen de makers het publiek de kans geven bij zo'n gesprek aanwezig te zijn. Na afloop van elke voorstelling voert Sarah Willems daarom een verdiepend gesprek met een psycholoog, therapeut en/of patiënt waarbij ze ingaat op de wetenschappelijke kant van het hebben van een hersenbloeding. De gasten bij het nagesprek zijn op 18 maart Femke Sanders (GZ-psycholoog), op 20 Ineke Kortland (revalidatiearts) en op 21 maart Miriam de Bekker (logopedist).

Regie Marijke de Kerf, scenografie Vasilis Apostolatos, spel Nina Willems, geluid Eric Magnee, video Peter van Til, coaching Helena Muskens en Quirine Racke, wetenschappelijke research Sarah Willems, posterbeeld Tim Schoonhoven.

Meerdere voorstellingen bezoeken op woensdag 18 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Nina Willems & Marijke de Kerf: INSLAG - Daria Bukvić: Nobody Home voor maar € 32,50.