Monki Foto Wieba Photography
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht
Circus / Openingsprogramma

Monki

Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist

Zwaaiend tussen vier palen heet acrobaat Monki ons welkom. Hij wil ons iets vertellen. Hij is een optimist en dat wil hij niet meer onder stoelen of banken steken. “Dat is niet hoe de wereld werkt” zegt men, maar hij ziet toch dat het kan! Ook al lijken de anderen soms luider. 

In deze intieme en fysieke voorstelling met theater, livemuziek en circus krijgen de moodswings de overhand: van klein en ingetogen tot opzwepend up-beat, groots of eenzaam. Optimist Monki krijgt het steeds moeilijker om zijn idealen hoog te houden, want een positief verhaal is eigenlijk best radicaal.

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam), heeft zijn bijnaam Monki te danken aan zijn voorliefde om als acrobaat tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. In en om de palen laat hij ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld, de effecten van conventionele nieuwsmedia of onze algemeen heersende blik op de mens. Niet dat hij de slechte kanten van de mens wil verdoezelen, maar hij wil het positieve benoemen om het negatieve aan te pakken. Zo creëert Monki de mogelijkheid om elkaar een verhaal te vertellen dat wel eens het verschil zou kunnen maken.

Geschikt vanaf 10+.

Let op:
Op 18 maart werken we bij deze voorstelling met Pay what you want. Je bestelt een ticket voor nul euro en betaalt na afloop van de voorstelling pas op locatie wat je wilt. Meer info vind je hier.
Bekijk credits

Concept & spel: Benjamin Kuitenbrouwer
Regie: Anouke de Groot
Dramaturgie: Bas van Rijnsoever
Lichtontwerp en techniek: Hessel Hilgersom
Coaching muziek: Niels Vermeulen
Producent: TENT/ Monki
Partners: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, Latitude 50, L'Essieu du Batut, Werkplaats Diepenheim, CC Amstel, De Grote Post
Co-producent: Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof