Mokhallad Rasem & Thomas Janssens
Keer terug naar overzicht
Theater

Mokhallad Rasem & Thomas Janssens

Closed Curtains

Een jonge kunstwetenschapper en een oudere filmregisseur draaien om elkaar heen. Ze zijn elkaars onderzoeksmateriaal. De camera zoomt in op ziel en hart, kruipt over en onder de huid van de tot elkaar veroordeelden. Wat doet het met je wanneer je droom kapotgemaakt wordt? Je plaats ontnomen? Je betekenis doorgestreept? 

Met de lijdensweg van de gecensureerde Iraanse cineast Jafar Panahi in het achterhoofd onderzoekt acteur Thomas Janssens wat het met een mens doet als zijn stem in de kiem wordt gesmoord. Daarvoor omringt hij zich met twee heren die maar al te bekend zijn met het thema van censuur en de immobiliteit en isolatie, die er het gevolg van zijn: film- en theatermaker Sabri Saad El Hamus die het woelige Egypte inruilde voor Nederland, en regisseur Mokhallad Rasem (o.a. Toneelhuis), die door de oorlog in Irak al vijf jaar in België woont en werkt.

Els Van Steenberge, Knack Online:
Mokhallad Rasem kanaliseert in Closed Curtains de woede over het opsluiten van onschuldige mensen in een strak stuk waar de vonken van af spatten dankzij een meesterlijk spelersduo dat alle registers van die woede bespeelt.

Productie Theater Malpertuis & t,arsenaal mechelen, van en met Thomas Janssens, Sabri Saad El Hamus, regie Mokhallad Rasem, productieleiding, techniek Bram Corneillie, Wim Loobuyck, filmbeelden Paul Van Caudenberg, dramaturgisch advies Piet Arfeuille.

Meerdere voorstellingen bezoeken op donderdag 19 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Mokhallad Rasem & Thomas Janssens: Closed Curtains - Sandman/Sabine Molenaar: Touch Me voor maar € 32,50.