Michiel Deprez
Keer terug naar overzicht
Performance

Michiel Deprez

10000 dingen

In 10000 dingen onderzoekt Michiel Deprez mentale processen. Centraal staan vragen als 'Wie is de denker achter je gedachten?' en 'Waar komen die ervaringen in je hoofd vandaan?'. De titel verwijst naar het Oosterse concept van 10000 dingen; over hoe wij als mensen alles (beperkt) ervaren. 10000 dingen is een ode aan de mens die begrijpt dat het leven zinloos en waardevol is, die vooruitkomt zonder grond onder de voeten.

Michiel Deprez doorliep na de Ecole de Cirque de Bruxelle Formation Pédagogique de Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) in Tilburg, waar hij in 2015 afstudeerde. In 2017 won hij met de performance Piste de KBC-Jongtheaterprijs bij Theater Aan Zee. Hij zoekt naar het combineren van zijn fysieke vaardigheden met zijn filosofische kijk op het bestaan. Het perspectief van circusartiest en maker dient hiervoor als uitgangspunt.

Michiels werk is vaak onspectaculair, rustgevend, minimalistisch. Hij probeert ruimte te geven aan dingen die in het moment ontstaan, bijvoorbeeld door te vertrouwen op externe factoren zoals de onnauwkeurigheid van machines of het onvoorspelbare van een acteur zonder script.

Samen met Ruben Mardulier was Michiel de afgelopen twee jaar te gast op Festival Cement met een atelier van Mardulier&Deprez. Vorig jaar was ook zijn werk Fase te zien op Festival Cement: een duet tussen een mens en een tennisballenmachine.

10000 dingen is gratis toegankelijk. Zeker zijn van een plek? Schaf dan een 0 euro ticket aan!