Maxime DreesenFoto Sean Van Echelpoel
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht
Performance

Maxime Dreesen

Countersex Education

En wat als we nu eens een voorstelling maken om je seksleven te verrijken? Laten we ruimte maken voor speelse fantasieën en onbekende verlangens, mogelijkheden zonder vaste uitkomst.

De huidige seksuele opvoeding beperkt zich tot droge informatie over zwangerschap, soa’s, erecties en (de horror van) aids. ‘If you have sex, you will get pregnant and die.’ Geen condooms meer over bananen en opsommingen van ziekterisico’s! Hoe kunnen we gaan spelen met seks? Pick up the dildo and write your way out of history. Are you ready?

Countersex Education is een voorstelling die de grenzen opzoekt van musical en alternatieve sekseducatie om samen met het publiek tot een orgastische climax te komen. Tabooboo, het alter ego van Maxime Dreesen, dompelt je onder in een wereld van blozende wangen. Hier steelt de anus de show en is self-pleasure een feest dat je niet wilt missen. Een ontdekkingstocht voor mensen die vermoeden dat seks meer is dan een piemel in een vagina.

Met special guests Lux & Bebe.

Maxime Dreesen studeerde in juni 2019 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Hun werk gaat over gender, seksualiteit en queer erotiek. Maxime vertrekt in hun werk vanuit autobiografische belevenissen, om die vervolgens te vertalen naar universele, emanciperende en politieke verhalen. Maxime was ook de motor achter het jongerenproject Youth for Sex.

Deze voorstelling was eerder te zien bij Afzender Cement @ Theaterfestival Boulevard in 2022.
Geschikt vanaf 16+.
Bekijk credits

van en met: Maxime Dreesen 
muziek: Benne Dousselaere 
tekst: Edan Azulay en Maxime Dreesen 
dramaturgie: Han Van Wieringen 
artwork: Yanis Berrewaerts 
outside eye: Julie Cafmeyer en Hannah De Meyer 
techniek: Sergé Matkin en Nick De Keyser
productie: Filter vzw i.s.m. De Studio 
met steun van: Stad Antwerpen, Festival Cement en Makershuis Tilburg 
met dank aan: De Nieuwe Vorst, CAMPO, Carly Everaert, Berenike Gregoor, Benjamin Abel Meirhaeghe, Leon Roggisart, Quirine Racké, Helena Muskens, Julian Klausner en Laurens Mariën