Keer terug naar overzicht
Theater / Cement Tipt

Maxim Storms - NUGGETS

De Nieuwe Vorst, Tilburg

Terwijl het krakkemikkige universum om hem heen steeds verder afbrokkelt, probeert hij het te fixen met fatale reparaties. Met ritmische taalconstructies en groteske speelstijl verbouwt het personage op radicale manier de restanten van zijn bestaan.
 

Maker Maxim Storms onderzoekt het absurde in al zijn mogelijke gedaantes; zowel tragische als komische absurditeit. Geen anekdotes, maar universele inhoud. Storms’ werk is een abstracte uitvergroting van het diepmenselijke wat de ziel beweegt. Zijn personages beproeven of verbijten ‘de onmogelijkheid’. Eerder deed hij dat in zijn solo Brother Blue, waarin de protagonist zijn staart verliest. In NUGGETS gaat Maxim een stap verder: het wordt een nieuwe etappe in de zoektocht van filosofische kwetsuren.

Bekijk credits

Concept & spel Maxim Storms Coaching Jan Steen & Lisbeth Gruwez Licht Geert Vanoorlé Feedback Linde Carrijn & Rachid Laachir Co-productie CAMPO, C-TAKT & De Grote Post Spreiding Vincent Company In samenwerking met c o r s o & kunstencentrum nona Met de steun van de Vlaamse overheid