Maxim Storms
Foto Illias Teirlinck
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht
Theater / Nederlandse première

Maxim Storms

NUGGETS

In een ‘we-want-more’-maatschappij on speed poogt een absurdistisch personage een onbestemd doel te bereiken. Hij wil meer, meer meer, maar hoe houdt hij zichzelf staande?

Terwijl het krakkemikkige universum om hem heen steeds verder afbrokkelt, probeert hij het te fixen met fatale reparaties. Met ritmische taalconstructies en groteske speelstijl verbouwt het personage op radicale manier de restanten van zijn bestaan.

Maker Maxim Storms onderzoekt het absurde in al zijn mogelijke gedaantes; zowel tragische als komische absurditeit. Geen anekdotes, maar universele inhoud. Storms’ werk is een abstracte uitvergroting van het diepmenselijke wat de ziel beweegt. Zijn personages beproeven of verbijten ‘de onmogelijkheid’. Eerder deed hij dat in zijn solo Brother Blue, dat eerder op Cement te zien was, waarin de protagonist zijn staart verliest. In NUGGETS gaat Maxim een stap verder: het wordt een nieuwe etappe in de zoektocht van filosofische kwetsuren.
Bekijk credits

Concept en spel: Maxim Storms
Coaching: Jan Steen & Lisbeth Gruwez
Licht: Geert Vanoorlé
Feedback: Linde Carrijn & Rachid Laachir
Coproductie: CAMPO, C-TAKT & De Grote Post
Spreiding: Vincent Company
In samenwer­king met c o r s o & kunsten­cen­trum nona
Met de steun van de Vlaamse Overheid

Tweede solo van Maxim Storms is een parel ★★★★☆

" In Nuggets heeft Storms zijn fysieke speelstijl welhaast geperfectioneerd. Hij is even adembenemend in een dolgedraaide techno-choreografie als wanneer hij terloops wat noten blaast op een plastic fluitje. Hij maakt beelden die net zo gelaagd zijn als mooi – zoals wanneer de berg ‘productiemateriaal’ tot leven komt als een monster van spullen. Maar steeds snijdt de verkilling de lach af, want je weet: in zo’n geestelijk universum is er geen uitweg. “It never ends, does it?”

EVELYNE COUSSENS, De Morgen

Lees recensie