Marta and Kim
Keer terug naar overzicht
Dans / Language no Problem

Marta and Kim

Engel

Wat is ons bewustzijn? Wanneer een gedachte bij ons opkomt, waar wordt die dan door ingegeven? We hebben vele manieren om de wereld om ons heen te ervaren. Maar dat wat zich niet in woorden laat vangen kunnen we maar moeilijk accepteren. De angst voor het ongrijpbare weerhoudt ons.

In Engel zien we twee performers - een circusacrobate en een danser - die werken met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.

Kim-Jomi Fischer (Nederland) en Marta Alstadsæter (Noorwegen) kennen elkaar sinds 2015. Hun verschillende achtergronden in hedendaagse dans en circus leidden tot een bloeiende samenwerking. Het afgelopen jaar doken ze in de mogelijkheden en de kwaliteit die ze binnen deze symbiose vonden en verkenden ze hun identiteit in meerdere talen. Dit heeft op een natuurlijk wijze geleid tot de creatie van een gezamenlijk werk, dat symbool is geworden van de ruimte buiten de frames van hun individuele disciplines en de bijzondere communicatie tussen hen. Nu werken ze intensief samen met Dansateliers (NL) en Dansearena Nord (NO) en maken ze werk in zowel Nederland als Noorwegen.

In 2018 ontvingen Kim en Marta de BNG Bank Dansprijs voor het concept van Engel.

“Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding (...) Samen leggen Kim & Marta nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander” - Jury BNG Dansprijs 2018

Engel is ook geselecteerd voor de Aerowaves twenty19.