Marijn Graven
Keer terug naar overzicht
Theater / Language no Problem

Marijn Graven

Narziss I Hildegard I Goldmund 

LET OP: de premiè van Narziss | Hildegard | Goldmund is op zondag 18 maart

'Werp je blik op de zon. Zie de maan en de sterren. Vergaap je aan de schoonheid van de groene aarde. En denk dan na.’ (Hildegard von Bingen)

Narziss en Goldmund, door Hermann Hesse geschreven in 1930, is het verhaal over de complexe vriendschap tussen twee middeleeuwse monniken die elkaars tegenpolen lijken te zijn. Hildegard von Bingen, geboren in de middeleeuwen, en vanaf vroege volwassenheid levend als non, verwerft roem op het gebied van religie en kosmologie, wetenschap, poëzie en plantkunde. Waar Hesse ons twee uitersten van de mens toont, lijkt Hildegard deze beide kanten in zich te verenigen.
Regisseur Marijn Graven plaatst Hildegard tussen de twee beroemde romanpersonages, om te ontdekken hoe hart en hoofd, logos en eros, het mannelijke en het vrouwelijke te verenigen zijn. Samen met de acteurs, vormgever, componist en het publiek gaan we in een muzikale zwerftocht op zoek naar onszelf in de ander.

‘De oermoeder heeft de gift van de compassie, niemand is beter of minderwaardig. 
Alles is en allen zijn één.’ (naar Narziss en Goldmund)

Marijn Graven studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij regisseren ligt. Marijn geeft een geheel eigen kleur aan repertoire en put in haar regies uit een rijke bron aan literatuur, repertoire, beeldende kunst, symboliek en uit een spirituele invalshoek.

Marijn maakte vorig jaar de Festival Cement productie de Elyzeesche velden, een gelukzalig oord en won de André Veltkamp en de AHK Eindwerkprijs 2017 met de afstudeervoorstelling de Louteringsberg, dit jaar ook te zien tijdens Festival Cement.

Concept en regie: Marijn Graven, decor- en kostuumontwerp: Maartje Prins, tekst en spel: Babette Engels, David van Uuden, Jordy Vogelzang, productie: Geertje Spaan, geluidsontwerp en muziek: George Dhauw, fotograaf publiciteitsfoto: Maartje Prins. Een coproductie van Festival Cement en Het Zuidelijk Toneel.

Een voorstelling in het kader van