Louis Vanhaverbeke
Keer terug naar overzicht
Performance

Louis Vanhaverbeke

Kokokito

Kokokito is een door spel geleide lecture-performance van de jonge choreograaf/performer Louis Vanhaverbeke (1988). In deze solovoorstelling danst-speelt-prutst-slamt hij zich een baan door de ruimte, flirtend met de set-up van een concert.
Gefascineerd door het gesproken woord, gaat hij op zoek naar de relatie tussen beweging en spreken. Kokokito is een multi-poging om onze complexe gang van denken te ontvouwen.

Kokokito (2015), een solovoorstelling, is de uitbreiding op een eerder werk, Kokito, dat Vanhaverbeke maakte voor Bâtard Festival. Hij won in 2014 ook de Krisztina de Châtel Award voor meest belovende choreografie op het Amsterdamse ITs Festival.
Louis Vanhaverbeke studeerde in 2010 af aan Sint-Lucas Gent, atelier Mixed Media en in 2014 aan de School voor nieuwe Dansontwikkeling (SNDO), Amsterdam. Zijn praktijk bestaat voornamelijk uit het maken van performances, installaties en tekeningen.

**** Evelyne Coussens, De Morgen:
(…) Een fonkelend pareltje, moedig en kwetsbaar tegelijk.

Laureaat Circuit X – Uit het juryverslag:
Wat de jury opviel was de uitstekende timing en sterke muzikaliteit van de performer – aan het contrast met een zekere onhandigheid of schuchterheid ontleent de voorstelling zowel haar humor als haar pathos. Kokokito is continu verrassend vanwege de manier waarop Vanhaverbeke met taal, muziek en voorwerpen speelt, en de performer zelf is een extreem aangename, maar nooit ironiserende aanwezigheid op het podium.

Van en met Louis Vanhaverbeke, productie Louis Vanhaverbeke, Bâtard, CAMPO, advies Dries Douibi, Pamina de Coulon, David Weber-Krebs, met dank aan Oneka von Schrader, uitvoerende producent CAMPO.