Louis Vanhaverbeke
Keer terug naar overzicht
Performance

Louis Vanhaverbeke

MULTIVERSE

In den beginne was er niets
en toen is dat ook nog eens ontploft.

Nadat Louis Vanhaverbeke vorig jaar op Festival Cement stond én de Circuit X-prijs won met Kokokito, is hij nu terug met MULTIVERSE. In MULTIVERSE is Louis een multifunctionele discjockey. Al plaatjes draaiend en assemblerend met plastic emmers, huisraad en andere rommel jongleert hij met gedachten, argumenten en songteksten. Hij draait hits maar ontdoet ze van alle referentie, tot onze gedachten vrij kunnen stuiteren en we een nieuwe dimensie inwaaien.

Muziek is voor Louis Vanhaverbeke niet alleen een uitdrukkingsvorm, maar ook een middel om zich al zoekend te identificeren. Als tiener switchte hij tussen rapper-swag en wannabe-rockstar. Door zijn ambities te remixen, ontwikkelde hij een eigen vocabulaire: al slammend, scattend en rhymend bevraagt Louis zijn plek in de wereld. Over het mixen van die verschillende vertelvormen zegt Louis: “De ene discipline biedt me oplossingen die ik in de andere niet vindt, alsof een ander zintuig deze precies sneller communiceert. Daarom vind ik de theaterzaal ook zo leuk om in te werken, omdat al onze zintuigen er worden geprikkeld, ze zijn gericht op een Gesamterfahrung.”

Op www.cuttingedge.be schreef Filip Tielens over MULTIVERSE: “Hoewel de voorstelling rationeel onvatbaar is, begrijp je gevoelsmatig alle associaties als in een kosmische aha-erlebnis.”

In 2010 studeerde Louis Vanhaverbeke af aan het atelier Mixed Media van Sint-Lucas Gent (nu LUCA), en in 2014 aan de Amsterdamse School voor nieuwe Dansontwikkeling (SNDO).

Van & met: Louis Vanhaverbeke, dramaturgie: Dries Douibi, advies: Matias Daporta, technische ondersteuning: Simon Van den Abeele, productie: CAMPO, met dank aan: OVS, Kunstenwerkplaats Pianofabriek & Vooruit