Lize Pede
Keer terug naar overzicht
Performance / Language no Problem

Lize Pede

Island of Slow

Island of Slow is een surreële visuele performance, die opduikt in en om het festivalhart. De performer? Een gigantische prop plastic. Lize Pede maakt dit werk vanuit een drang om met alledaags materiaal levende objecten te creëren. Met ontroering, humor, verwondering en speelsheid laat ze de beelden vrijuit spreken.

Tijdens haar residentie in Indonesië ontmoette Lize de Filipijnse kunstenaar Roberth Fuentes, die net als Lize bezig was met een kunstproject rond plastic. Waar het bij Lize in eerste instantie puur om de esthetiek van het materiaal ging, kwam de interesse bij Roberth voort uit het vervuilingsprobleem. Ze nodigde hem uit om met haar samen te werken. Tijdens Cement zullen ze drie dagen werken met de gigantische prop plastic.

Lize Pede (1988) is actrice, regisseur en beeldend kunstenaar. Ze behaalde een Master in de Beeldende Kunsten en in de Podiumkunsten aan KASK/ School of Arts Gent. Lizes werk begeeft zich op de dunne lijn tussen beeldende kunst en theater. Het typeert zich als hybride kunstvorm: een mix tussen het beweeglijke, veranderlijke en het theatrale, zoals dat samenkomt in haar menselijke installaties of levende sculpturen.

Lize en Roberth werken gedurende drie dagen en tonen op donderdag 28 & vrijdag 29 maart op wisselende momenten hun eindresultaten. Check voor tijden bij de infobalie.

Let op: Gebruik stroboscoop