Lisah maakt Roezemoes op Cement
Keer terug naar overzicht

Lisah maakt Roezemoes op Cement

Vooronderzoek SLAPEN

Theatermaker / regisseur Lisah Baert studeerde in 2007 af  aan de Academie voor Drama in Tilburg. Haar werk kenmerkt zich door een speelse lichtheid en door fantasie en humor. Ze benadert haar publiek open en kwetsbaar.
Eerdere jaren was ze zien met De Lancering van het breipak (2012) en LEVEN (2014, uit de reeks WONEN, LEVEN, SLAPEN, ETEN). Op dit moment zijn de voorbereidingen voor SLAPEN in volle gang.

Lisah Baert vindt slapen fascinerend. Gaan slapen betekent toegeven aan een overgave die we in ons dagelijks leven zelden kunnen toelaten. Je laat je langzaam zakken in een slaap, je laat los, je laat verwachtingen en eisen varen. Onderdeel van de slaapcyclus is dromen; logica en lineair denken worden daarin steeds meer losgelaten. ‘Ik zag mijn moeder, maar ze zag er heel anders uit, maar ik wist wel dat het mijn moeder was.’ In SLAPEN zal Lisah dit soort herkenbare droomlogica theateraal maken.

Op Festival Cement gaat Lisah Roezemoes maken. Ze neemt jullie mee naar de wereld van het onderbewuste. Met een vraag, een voorproefje of wat onverwachte nachtrust.

Lisah Baert wordt in haar praktijk ondersteund door Masterplan Talentontwikkeling Brabant, een samenwerking tussen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, Podium Bloos en Circo Circolo.