LAMPEKAP
Keer terug naar overzicht
Theater / Dans

LAMPEKAP

Fresco

In Fresco vlij je je samen met een dertigtal andere toeschouwers neer op een grote fluwelen zetel. Boven je hoofd komt het luchtruim tot leven. Al liggend krijg je een unieke filmische ervaring. Als een soort voyeur kijk je vanuit verschillende perspectieven naar de mens.
Je maakt een psychedelische trip op muziek van Mauro Pawlowski (o.a. dEUS). Langzaam zink je weg in het kleurenspectrum, als een astronaut die vanuit de ruimte de aarde overschouwt.

LAMPEKAP is al een paar jaar actief onder de vleugels van Villanella. Spilfiguur Frederik van Remoortere maakt een mix van ervaringstheater en multimedia. Dat betekent dat je niet zomaar bij een voorstelling gaat zitten, maar dat je de stad in moet om een film bij elkaar te puzzelen of dat je je een weg moet banen door bewegende wanden met mysterieuze videobeelden. 
LAMPEKAP tast de grenzen van genres af. Hun performances, installaties en exposities waren op veel verschillende plekken te zien. Voor Het Raam deed het collectief verschillende ramen oplichten op en rond de Meir in Antwerpen. Met de filminstallatie Fresco laat LAMPEKAP je nieuwe horizonten verkennen.

Onder de vleugels van Villanella, concept Frederik van Remoortere, productie Lena Daems, muziek Mauro Pawlowski.

De presentatie van Fresco tijdens Festival Cement staat in het licht van  Jheronimus Bosch en is mede mogelijk gemaakt door de manifestatie Jheronimus Bosch 500.