Katja Heitmann
Keer terug naar overzicht
Theater / Performance / Dans

Katja Heitmann

iTernal PlayGround 1.0: Selfiefy Myself

De jonge choreografe Katja Heitmann valt op door verrassende performances waaruit een eigenwijze visie op de actualiteit spreekt. Volgens Katja Heitmann leven we in een ‘composite reality’, waarin het fysieke en het virtuele steeds meer in elkaar overvloeien. Katja verbeeldt haar fascinaties en ideeën hierover in het project iTernal PlayGround, waarin ze op zoek gaat naar de mogelijkheden van ‘nomadisch theater’. 

Festival Cement presenteert de eerste twee performances in dit project, namelijk Selfiefy Myself en iNcorporeality. Daarmee geven we ruim baan aan deze spannende zoektocht. 

Selfiefy Myself

Selfiefy Myself is een live installatie voor een performer, een flatscreen en voorbijgangers. In Selfiefy Myself zie je gedurende vier uur de werkelijkheid binnen en buiten het scherm veranderen. Je kunt de installatie op verschillende tijden bezoeken, van alle kanten bekijken en meermaals terugkomen.

Katja en haar collega’s wisselen graag met jullie van gedachten over de performances. Ze zijn bij elke performance herkenbaar aan de groene jassen.

Concept, choreografie, productie Katja Heitmann, concept, muziek, productie Sander van der Schaaf, dramaturgie Zeynep Gunduz, performer Yolaine Dooms, coproducent DansBrabant. Met dank aan Trisha Paytas, Deirdre Griffin, Heleen Volman, Wim van Stam. Katja Heitmann wordt in haar praktijk ondersteund door Plan Talentontwikkeling Brabant, een samenwerking tussen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, Podium Bloos en Circo Circolo. 

Op donderdag 19 maart is Elly Scheele onze gastkijker. Na de voorstelling van 17:00-21:00 uur schuift zij aan bij De Nazit.