Jelle Huizinga
Beeld: Vince Logtenberg
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht
Performance concert / Première / Cement Productie / Gebruik stroboscoop / Hoog volume

Jelle Huizinga

ZUCHT

Een diepe uitademing, of een onbedwingbare drang die duidt op verslaving - dat is zucht. In een muzikale mix van rap en postpunk gaat maker Jelle Huizinga op zoek naar kwetsbaarheid te midden van hardheid en adrenaline. 

In deze muzikale performance van Jelle Huizinga volgen we een zelfdestructief persoon op zoek naar verlossing. Aan de hand van persoonlijke ervaringen maakt Jelle de drang om te gebruiken voelbaar in een bijzondere kruising tussen muziek en performance.

Voor Jelle Huizinga, vierdejaars performance student aan de Toneelacademie Maastricht, staat het performatief maken van zijn muziek centraal. Wat er live gebeurt, in een ontmoeting met publiek, is voor Jelle niet te vangen in een opname. Desondanks werkt hij tijdens zijn maakproces toe naar het uitbrengen van zijn muziek. 
Bekijk credits

Van en door: Jelle Huizinga
Muzikale begeleiding: Boris de Klerk
Regie- en lichtadvies: Erasmus Mackenna
Met dank aan: Willem Twee
Een Cement Productie in Coproductie met Via Zuid, Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg
 

Recensie ZUCHT

Recensie ZUCHT

Bestel een Bordje Cement

“Stroboscoopwaarschuwingen, oordopjes bij de ingang; voor een bezoek aan de performance ZUCHT van Jelle Huizinga mag je je mentaal best even schrap zetten. In een krappe 45 minuten onderwerpt de vierdejaars performancestudent zijn publiek aan een muur van licht, geluid en geschreeuwde gedachten. Een overweldigende ervaring.”
Recensie ZUCHT

Videoportret Jelle

Bekijk het videoportret dat we over Jelle maakten.