Ira Brand
Foto Bete photography
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht Translate EN
Theater / Cement Coproductie / English Spoken

Ira Brand

Commitment Phobe

In een samenleving die waarde hecht aan zekerheid, brengt Ira Brand je een ode aan twijfel. Als je steeds een kant moet kiezen en zeker van je zaak moet zijn, waar blijft dan de ruimte voor ambivalentie? Hoe kunnen we twijfel zien als kracht in plaats van machteloosheid? Aan de hand van een live experiment met een kettingreactie machine onderzoeken Ira en performer Tiana Hemlock-Yensen wat het betekent om niet te weten, niet te kiezen en in beweging te blijven. Zo is Commitment Phobe een verkenning van de ruimte tussen ja en nee.

Ira Brand is een in Duitsland geboren en in Groot-Brittanië opgegroeide performancemaker, schrijver en curator. Ira maakt interdisciplinaire live performances, variërend van solovoorstellingen en één-op-één stukken tot duetten of participatief werk. In haar werk creëert ze ruimte waar makkelijk te missen dubbelzinnigheden en inconsistenties van het hedendaagse leven erkend kunnen worden. 

Eerder heb je Ira al kunnen zien met haar voorstellingen Like the party has been cancelled en Ways to submit.

Productie: Frascati Producties, in coproductie met: wpZimmer, C-Takt, Festival Cement, The Yard Theatre
Bekijk credits

Gemaakt en geschreven door: Ira Brand
Performers: Ira Brand en Tiana Hemlock-Yensen
Scenografie en lichtontwerp: Paul Boereboom
Geluidsontwerp: Thomas van den Berg
Dramaturgie: Marta Keil\
Eindregie: Abigail Conway
Campagnebeeld: Lisa Schamlé
Productie: Frascati Producties
In coproductie met: wpZimmer, C-Takt, Festival Cement, The Yard Theatre
Met ondersteuning van: Ammodo

Teaser

2739

Bestel een Bordje Cement

Voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling even samen met makers en organisatie de honger stillen? Wees meer dan welkom in ons Festivalhart in de Verkadefabriek. Tot één dag vooraf kun je online je Bordje Cement aanschaffen, waarbij je voor €14,50 mee eet. Het Bordje Cement wordt geserveerd vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur.
2716

Recensie Theaterkrant

Door Marijn Lems - In Commitment Phobe onderzoekt performancekunstenaar Ira Brand de waarde van twijfel en het niet-zeker-weten.