Heintz & Kop
Foto Astrid & Roel
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht Translate EN
Beeldend theater / Première / Language no Problem

Heintz & Kop

Pascalerf 48

Stilte kun je horen, maar misschien kun je in Pascalerf 48 stilte ook zien. Een bijna twee meter hoge maquette van de portiekflat van de makers vormt het toneel voor een spel van licht en donker.

Een combinatie tussen lichtkunst, beweging en beeldend theater nodigt je uit tot een moment van vertraging en verstilling. De schaduwen en reflecties van het licht worden eindeloos getransformeerd door het passeren van de tijd. Van de opkomende zon die de ruimte met zonnestralen vult tot aan surrealistische beelden van een oneindige ruimte en een ondergaande zon in de slaapkamer. Deze choreografie van licht, geluid en materiaal laat je even de tijd vergeten.

Tom Heintz (1992) en Jolein Kop (1995) zijn als scenografen en theatermakers bezig met de aandacht voor de kleine dingen van het leven, om momenten te creëren die verwondering oproepen. Dankzij hun verschillende achtergronden (Tom in theater en Jolein in het ontwerpen van ervaringen) die samenkwamen in de master scenografie aan de HKU ligt hun werk op het snijvlak van theater en installatiekunst. Voor makersduo Heintz & Kop is theater dé plek om aandacht te vragen aan het gewone en daar een stem aan te geven. Hier komt de werkelijkheid samen met hun droomwereld. Theater zonder acteurs en tekst, met een hoofdrol voor het licht en materiaal.
 
Bekijk credits
Concept & scenografie - Heintz & Kop
Dramaturgie & eindregie - Arjan Gebraad
Compositie - Aura Bouw
Performance - Heintz & Kop
Fotografie en videografie - Astrid & Roel
Posterbeeld - Sophie Hoogmoet
 
Mogelijk gemaakt door - Makershuis Tilburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, Makersfonds Tilburg, Stichting Janivo, PLAN & Stichting Dioraphte, Stichting Jacques de Leeuw, Theater de Nieuwe Vorst en de Verkadefabriek

Meer Heintz & Kop en Cement

Meer Heintz & Kop en Cement

Bestel een Bordje Cement

Voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling even samen met makers en organisatie de honger stillen? Wees meer dan welkom in ons Festivalhart in de Verkadefabriek. Tot één dag vooraf kun je online je Bordje Cement aanschaffen, waarbij je voor €14,50 mee eet. Het Bordje Cement wordt geserveerd vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur.
Meer Heintz & Kop en Cement

Hallo met... Tom en Jolein

Van hoe ze willen sterven tot aan hun favoriete motto - voor MAAK magazine vroegen we Tom en Jolein de hemden van het lijf.