Keer terug naar overzicht
Theater / Première

Happel & Van der Vegt (Werktoneel)

De Eerste Vier Kortvoorstellingen: Joeri’s VerjaardagsWeekend

Je kent de kortfilm. Nu stellen Joeri Happel en Lucas van der Vegt je voor aan de kortvoorstelling, waarmee ze je binnen een paar minuten bij de lurven grijpen. Een explosie in slow motion. Tijd ingedikt en uitgestrekt.

Een complexe compositie van scènes die maar enkele seconden duren duwt je naar het puntje van je stoel. Dit kwartet vormt een kantwerk, een weefsel van het verbeeldingsuniversum van deze makers. Het is een onderzoek naar schrappen, comprimeren, knippen en versnellen zodat alleen de highlights overblijven. De kortvoorstelling is theater van de bovenste plank.

Theatermaker/acteur Joeri Happel en theatermaker/acteur/muzikant Lukas van der Vegt volgden allebei de drama opleiding aan het KASK in Gent.

Let op:
Op 18 & 19 maart werken we bij deze voorstelling met Pay what you want. Je bestelt een ticket voor nul euro en betaalt na afloop van de voorstelling pas op locatie wat je wilt. Meer info vind je hier.

Het werk van Joeri en Lucas is elk presentatiemoment in de zaal anders van samenstelling. Naast deze zaalmomenten kun je ze op zaterdag 18 maart ook nog tegenkomen in en rondom het festivalhart. Wat ze daar precies gaan doen, weten we niet. Zij zelf ook nog niet. Laat je verrassen.
Bekijk credits

Co-regie: Luc Perseval