Hannah De Meyer
Keer terug naar overzicht
Theater / Performance / Première

Hannah De Meyer

new skin

Een jonge generatie van anti racistische schrijvers, klimaatactivisten, economen staat op. Jonge mensen die geboren worden in een kapotte wereld, rondkijken en verontwaardigd vragen: ‘Really? Is this what you’ve left us?’ new skin is een monoloog van de virtuoze Hannah De Meyer over die verontwaardiging en over de vastberadenheid, de energie en de liefde die ermee samengaan.

Hannah De Meyer: “Ik bewonder die woede. Het is de stugge verontwaardiging van iemand die gedwongen wordt op zoek te gaan naar alternatieve verhalen. Andere verhalen over wat succes is, wat welvaart, en wat een welvarende maatschappij is. Die verontwaardiging kan een transformerende kracht zijn. Het fascineert me hoe in levensbedreigende situaties een enorme veerkracht en verbeelding wakker kunnen worden. Hoe in het hart van politieke en klimatologische dreiging vredesbewegingen ontstaan. Mensen die in het hart van onrecht en verwoesting kijken en dan toch vastberaden iets zeggen over liefde.”

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het exhibitionistische Solace. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015 en de ARtEZ Jongtheaterschrijfprijs mee. Nadien maakte ze Vast glowing empty page en recent, samen met Jesse Vandamme, ÜBERDRAMATIK, een “spannende exploratie van de universaliteit van het gemis”. Hannah De Meyer schrijft en regisseert en ze zoekt in haar werk het extreme op, zowel in de verstilling en het meditatieve als in het choquante. In 2018 stond Hannah op Festival Cement met Levitations.