Hannah De Meyer
Keer terug naar overzicht
Theater / Performance

Hannah De Meyer

Vast Glowing Empty Page

Waar leven en dood elkaar bijna raken

Een familie komt elke zomer samen op hun landgoed. Vaste afsluiter van deze zomers is de  toneelvoorstelling, waarna de familie monter en hoopvol gestemd weer uitwaaiert. Maar afgelopen herfst sloeg het noodlot toe: een kind stierf. Hoe komt de familie dit jaar de zomervakantie door? Welke rol kan theater nog spelen?

Het intieme, verstilde Vast Glowing Empty Page geeft het begrip familiedrama een krachtige nieuwe lading.

Schrijver en regisseur Hannah De Meyer studeerde in 2015 af aan de opleiding Theatraal Performer van Toneelacademie Maastricht en won met haar afstudeervoorstelling SOLACE (te zien tijdens Festival Cement 2015) de Jong Theater Schrijfprijs van Theater aan Zee.

Ze is gefascineerd door de schakelmomenten in een mensenleven; geboorte, liefde, de dood. De complexe emoties en vragen die zulke momenten loswoelen geeft ze vorm in een intense theatertaal die de extremen opzoekt, van sereen tot choquerend. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: na een periode bij Frascati Amsterdam zal Hannah De Meyer de komende vier jaar werk ontwikkelen bij Toneelhuis (Antwerpen) in het kader van P.U.L.S (Project for Upcoming Talent for the Large Stage).

Regie: Hannah De Meyer, scenografie: Hannah De Meyer / Rik De Meyer / Jo D’Hoore, tekst: Hannah De Meyer, spel: Daan Couzijn / Luca Szymkowiak, muziek: J.S. Bach, licht: Peter Missotten, in samenwerking met: Toneelacademie Maastricht, CAMPO Gent.