Guilherme Miotto
Keer terug naar overzicht
Dans

Guilherme Miotto

Rise Up

Guilherme Miotto maakte in 2014 op ons festival indruk met de Turbulentie-voorstelling Minus 1 waarin performer en breakdancer Joey Schrauwen zich presenteerde. Dit jaar nodigen we Miotto graag uit om zijn nieuwste voorstelling Rise Up te tonen. Rise Up is een solo die hij speciaal maakte voor de meervoudig wereldkampioen breakdance en ‘Hustle Kid’ Menno van Gorp, de virtuoze b-boy uit Tilburg. De twee kennen elkaar van de Miotto-choreografie Gefallen, waarin Van Gorp en Schrauwen elkaar tot grote hoogten opzweepten. 

In een schimmige tussenwereld biedt een man moedig weerstand aan de dood. Maar wat als hij eraan toegeeft? In een ongebruikelijke cocktail van urban, performance en hedendaagse dans grijpen geest en lichaam in elkaar. De tijd stuwt voort en de zwaartekracht krijgt steeds meer vat op het lijf. Een echo van het leven is al wat overblijft.

Choreografie Guilherme Miotto, performance Menno van Gorp, decorontwerp Peter Missotten, dramaturgie Jack Gallagher, muziek Justin Wiggan, kostuum Jookje Zweedijk, productie Korzo producties, in coproductie met DansBrabant.

Meerdere voorstellingen bezoeken op vrijdag 20 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Eva Line de Boer: Hallo Angst - Guilherme Miotto: Rise Up voor maar € 32,50.