Graven & Graven
Keer terug naar overzicht
Cement Productie

Graven & Graven

de Elyzeesche velden, een gelukzalig oord

Huilen mag!

Op de grens van illusie en realiteit bevinden zich de Elyzeesche velden. Hier ontmoeten we Blanche en Stella, de twee zussen uit A Streetcar Named Desire, gespeeld door de echte zussen Evelien en Marlies Bosmans. De makers richten hun focus hiermee op het spanningsveld tussen feit en fictie.

In samenwerking met de twee actrices en acteur Victor IJdens, die de rol van de mannen in de voorstelling vertolkt, schreven de makers een nieuwe bewerking van het stuk van Tennessee Williams. Geïnspireerd door marathoninterviews over de thema’s in het stuk, hun eigen levens en de relatie tot elkaar.

Marijn en Rein Graven, genomineerd voor de Roel Verniers Prijs 2016, kiezen naast nieuw geschreven stukken ook graag voor de combinatie van toneelrepertoire en documentair theater, waarbij de relatie tussen de acteurs en het oorspronkelijke stuk centraal staat. Tijdens de onderzoeks- en repetitieperiode beginnen realiteit en fictie in elkaar over te lopen. De intieme invalshoek van deze aanpak geeft het repertoire een actuele relevantie. Marijn Graven studeert dit jaar af als regisseur aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Marijn Graven studeert dit jaar af als regisseur aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Regie: Marijn Graven, tekstbewerking: Rein Graven, vrij naar: Tennessee Williams, vertaald door: Rob Klinkenberg, scenografie: Anouk van Kolfschoten, spel: Evelien Bosmans, Marlies Bosmans en Victor IJdens, productie: Geertje Spaan, geluid: George Dhauw, licht: Stan Bannier, kostuums: Maartje Prins, muziek: Bram Capel, Bente Jasmijn dramaturgie: Elise van Dam, stage techniek: Sander Aarts (licht), Luke Everstijn (geluid), met dank aan: Rosemarie Allaert, Leonie Clement, Piet Menu, Johan Reyniers, Marc Warning, Steven Van Watermeule, Andrea van Wingerden en de Academie voor Theater en Dans, een productie van: Het Zuidelijk Toneel en Festival Cement.