Floor van Leeuwen
Keer terug naar overzicht
Performance / Dans / Language no Problem

Floor van Leeuwen

MUUR

In de eerste voorstelling van theatermaakster Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe) bewegen zestien performers twee uur lang naar de achterwand van een theater toe. Met lichte tred, doch vastberaden. Sommigen zijn jong, anderen een flink pak ouder. Weer anderen zweven daar ergens tussenin. Elke performer rent, stapt en springt in een eigen tempo, maar doet dat vooral samen met de anderen - in een collectief ritme, als één deinend lichaam. Onderweg ontspint zich een meerstemmig gesprek tussen mens en muur. Wij, het publiek, kijken naar de muur en de ruggen van de spelers. We horen het ritme van hun voeten. We voelen de energie van de groep. Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid.

MUUR is niet zozeer een tragische metafoor voor de kleinheid van de mens als wel een gezamenlijke poging om hoopvol te zijn in het licht van wat ons moedeloos dreigt te maken.

Floor van Leeuwen maakt en speelt bij theatercollectief Schwalbe, onderdeel van Theater Rotterdam, dat in 2014 de BNG Nieuwe Makersprijs won met hun voorstelling Schwalbe zoekt Massa. Ook speelt Floor bij o.a. Third Space van Lotte van den Berg en bij Boogaerdt/Van der Schoot, deed ze de eindregie voor Rare Birds van Un Loup pour l”Homme en werkte ze eerder met theatermakers als Tim Etchells en Lucas de Man.
In 2015 was Floor genomineerd voor Dioraphte Cementprijs met een voorloper van het concept voor MUUR.

MUUR van Floor van Leeuwen is een Cement Coproductie.