Festival Circolo presenteert: Start Up
Keer terug naar overzicht
Dans / Cement Productie

Festival Circolo presenteert: Start Up

Nick van der Heyden + Camille Paycha & Ruben Mardulier

Nick van der Heyden - Project JB

Gespecialiseerd in handstanden vertaalt Nick van der Heyden het werk van Jheronimus Bosch in deze solo-voorstelling naar het hedendaagse circus. Project JB speelt met de elementen van een drieluik: het licht transformeert door verleiding naar het derde luik, duisternis. De combinatie van verschillende circuselementen creëert een ijzersterk beeld.

Na het zien van zijn eerste circusvoorstelling weet Nick het zeker, hij wil acrobaat worden. Inmiddels is hij afgestudeerd aan de Academy of Circus and Performance Art (ACaPA). Project JB komt aan als zweepslag en speelt met je geweten.

Dramaturgie Petra Eikelenboom, grafisch vormgeving Eleonora Louise.

Camille Paycha & Ruben Mardulier / Hélaba Compagnie - I ate the entire fruitsalad

I ate the entire fruitsalad speelt zich af in een modern Hof van Eden. Een metalen citroenboom siert het podium, samen met een ijzeren tafel, een computer en een boeket bloemen. Camille en Ruben proberen te begrijpen wat het betekent om Adam en Eva te zijn, samen gaan zij op zoeken naar de antwoorden: Ontmoet God Google.

Hélaba Compagnie bestaat sinds de zomer van 2015 en speelde al in Zwitserland, Italië, Frankrijk, en België. Ruben & Camille zijn beiden afgestudeerd aan de Academy of Circus and Performance Art (ACaPA) in Tilburg. Het duet, de acro dans van Ruben op de vloer en Camille in aerial straps in de lucht, maakt de voorstelling van Hélaba Compagnie een lust voor het oog.

Dramaturgie Petra Eikelenboom, choreografische hulp Kim Ceysens, scenografie Pluck Venema, Eddie Vogel, Jurriaan de Vries, visual design Nikki Nordmann, special thanks to Google translate.

Over Start Up

Het Start Up project geeft alumni van de Academy of Circus and Performance Art in Tilburg de kans een voorstelling te ontwikkelen na hun afstuderen. De jonge circusmakers worden ondersteund op het vlak van dramaturgie, onderzoek en creatie. In 2016 wordt Start Up gesteund door het bkkc en Stichting Jheronimus Bosch 500, de voorstellingen zullen geïnspireerd zijn op werk en leven van Jheronimus Bosch. 

Co-productie Festival Circolo, bkkc, Stichting Jheronimus Bosch 500.
 Met dank aan Wendy Moonen, Marc Eysink Smeets, Amanda Kool.