Eva Line de Boer
Keer terug naar overzicht
Theater / Cement Productie

Eva Line de Boer

Hallo Angst

Is het gegeven 'angst' werkelijk zo complex en ingewikkeld als wij denken, of halen we oorzaak en gevolg steeds meer door elkaar? Er zijn onuitputtelijk veel mogelijkheden om de confrontatie en de strijd met je angsten aan te gaan, maar net zo veel formats die ons misleiden en enkel een gevecht simuleren. Kunnen wij onder kunstmatige omstandigheden echt onze diepste angsten tonen, of zijn we alleen maar bezig onze emoties hanteerbaar te maken? 
Vijf deelnemers gaan, al dan niet geblinddoekt, de confrontatie met hun angsten aan in een geprepareerde ruimte. Wie zal de groep als eerste verlaten, bevrijd van alle angst? Een krampachtig spel, met hoge emotionele en fysieke inzet, in gekleurde tenues.

Eva Line de Boer was vorig jaar al te zien op Festival Cement met twee korte voorstellingen in Turbulentie, de route met studentenwerk. Op het ITs-festival in 2014 won ze de Ton Lutz Award voor beste regie met haar afstudeervoorstelling Euphoria

Uit het jury rapport van de Ton Lutz Award: 
“In beeld dwarrelt geen stofje per ongeluk neer, in spel is zelfs de pink geregisseerd. Meedogenloos precies wordt het menselijk handelen blootgelegd, in al zijn onhandigheid; een humoristische en schrijnende kijk op een wereld vol overbewuste mensen die hun emoties uitventen.” 

Regie Eva Line de Boer, dramaturgie Florian Hellwig, decor, licht Tim Vermeulen, muziek, geluid Harpo ’t Hart, spel Joost Bolt, Steef de Bot, Milou van Duijnhoven, Bram van der Kelen, Liliana de Vries, productie Nikita Oldert.
Eva Line de Boer wordt in haar praktijk ondersteund door Plan Talentontwikkeling Brabant, een samenwerking tussen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, Podium Bloos en Circo Circolo.

Meerdere voorstellingen bezoeken op vrijdag 20 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Eva Line de Boer: Hallo Angst - Guilherme Miotto: Rise Up voor maar € 32,50.