Eva Line de Boer
Keer terug naar overzicht
Theater / Cement Productie

Eva Line de Boer

Dit gebeurt allemaal tegelijk

Het werk van Eva Line de Boer kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen. Zo verwerkten de figuren in Euphoria hun rouw in het format van een show, werden de mensen in Little Black Dress tentoongesteld en was Familieopstellingen een openbare therapiesessie. In de poging het leven hanteerbaar te maken schuilt voor Eva de hoop. We kunnen de poging alleen zien als we heel nauwkeurig kijken. Naar de wereld als een poppenkast, naar elkaar en naar onszelf.
Vorig jaar was haar voorstelling Hallo Angst (Cement productie) ook op ons festival te zien.

In Dit gebeurt allemaal tegelijk zien we een parade aan situaties die ongeveer op hetzelfde moment plaats zouden kunnen vinden en die elkaar versterken, verzwakken of relativeren. Kun je betekenis genereren door gebeurtenissen naast of tegenover elkaar te plaatsen? We kijken naar een wereld vol verwoed worstelende figuurtjes en worden geraakt door hun pogingen. Opgelucht, omdat je eigen poging zo veel minder zwaarte heeft in deze veelheid aan dingen. Want dat is het wonder van de wereld: het gebeurt allemaal tegelijk.

Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014) en de René Lobo Stok voor lef, durf & moed (Toneelacademie Maastricht, 2014).

Deze voorstelling wordt opgedragen aan Igno Sutorius.

Regie Eva Line de Boer, tekst Elly Scheele, decor, licht Tim Vermeulen, muziek, geluid Harpo ’t Hart, spel Yolande Bertsch, Ali Çifteci, Benjamin Moen, Belinda van der Stoep, Lisa Verbelen, begeleiding Peter van Meel, Martine Manten, mentor Leonie Clement, zakelijke leiding Andrea van Wingerden, Rick Mouwen, productie Anne Baltus, video Mink Pinster, fotograaf publiciteitsfoto Jeroen Opstelten, Lisa Schamlé, grafische vormgeving Yuri van Poppel. Voorstelling in het kader van PLAN talentontwikkeling Brabant.

Dit gebeurt allemaal tegelijk is Eva’s eerste voorstelling binnen het FPK Nieuwe Makers Traject. De presentatie van Dit gebeurt allemaal tegelijk tijdens Festival Cement staat in het licht van Jheronimus Bosch en is mede mogelijk gemaakt door de manifestatie Jheronimus Bosch 500.