Keer terug naar overzicht
Theater

Etuwe Bright Junior / Star Boy Collective / Ahilan Ratnamohan

Look On The Bright Side

Junior slingert heen en weer tussen een onvervulde voetbalcarrière, applaus op het podium en meer shitjobs dan hem lief zijn. Hij leert nu met vallen en opstaan Nederlands en beschikt over bakken star quality. Is dat voldoende om de top te bereiken?

In deze performance onderzoekt Etuwe Bright Junior zijn eigen droom: het sterrendom. Ooit kwam Junior naar Europa om zijn voetbalcarrière uit te bouwen. Nu werkt hij zonder diploma in een fabriek. Zijn schijnbaar absurde poging om een ster te worden, biedt een blik achter de schermen van de roem. Welke mechanismen in onze maatschappij bepalen wie ‘het maakt’? En onder welke omstandigheden?   

Look On The Bright Side is de vierde voorstelling die voortkomt uit Star Boy Collective, een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten, nu performers. De explosieve energie van de Star Boys is uniek en ongecensureerd. Ze betreden het podium om een ongehoorde stem te geven aan hun scherpzinnige percepties op onze samenleving. Samen met regisseur Ahilan Ratnamohan werken zij vanuit Monty in Antwerpen.