Keer terug naar overzicht
Muziek

Els Roobroeck / COVAR

PSSST

Verspreid door de stad staan op openbare plekken zes houten installaties waarin je plaats kunt nemen. Wanneer je naar buiten kijkt, zie je, als een vlieg op de muur, de mensen op straat. Soms zien de mensen jou ook. In de installatie neemt een verteller je mee in een muzikaal verhaal. Voor heel even kun je verdwijnen in iemands leven. Beleef de eerste kus, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie…

De muzikale/theatrale installatie PSSST van COVAR slaat een brug tussen muziektheater, eigenzinnige schrijvers, de openbare ruimte en een breed, gevarieerd publiek. 
Voor PSSST schrijven drie Nederlandse auteurs - Maartje Wortel, Anton Dautzenberg en Pepijn Lanen (a.k.a. Faberyeyo) elk twee korte verhalen. Deze worden door COVAR bewerkt tot muzikale luisterverhalen.
TAAT (vorig jaar nog te zien tijdens Festival Cement) ontwierp zes unieke architecturale units waarin de luisterverhalen worden afgespeeld. Door het ontwerp en de plaatsing van deze units, vervult de publieke ruimte zowel de rol van decor als van tegenspeler. 
Bezoekers kunnen de verschillende installaties verspreid over de stad in willekeurige volgorde bezoeken. Ook is het mogelijk om als nieuwsgierige passant slechts 1 unit te bezoeken. 

Actrice en theatermaker Els Roobroeck (Kortrijk, 1981) studeerde in 2008 af aan de opleiding docent/regisseur van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor behaalde ze een master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de Universiteit Gent. In 2013 richtte ze het Vlaams-Nederlandse muziektheatergezelschap Compagnie COVAR op.
In haar theaterwerk streeft ze naar verbinding, zowel met het publiek als met andere kunstdisciplines. Theater is voor haar een manier om mensen mee te nemen naar een wereld die aanzet tot voelen, meedeinen en nadenken. Een wereld die het alledaagse apprecieert en het wonderlijke toelaat. Eerder toonden we Medea Redux van COVAR en Tot de stilte erop volgt.

Concept, regie Els Roobroeck, tekst Maartje Wortel, A.H.J. Dautzenberg en Pepijn Lanen (Faberyayo), compositie, muziek Kwinten Mordijck, stemacteurs Chris Lomme, Sebas van der Donk, Peter van den Eede, Luca Meisters, Pepijn Lanen, Els Roobroeck, vormgeving TAAT, productie SoAP, productieleiding Roos Aerts, techniek, bouw Thierry Wilders, atelier Dommelhof, zakelijke leiding Monique van Beek, fotograaf publiciteitsfoto Saris en den Engelsman, grafisch ontwerp STUDIO NOTO, in samenwerking met TAKT Dommelhof, VIA ZUID, Fonds Podiumkunsten.