Dries Gijsels
Keer terug naar overzicht
Theater / Het Fundament / Nederlandse première / Cement Coproductie

Dries Gijsels

Realtime

In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij. Hoelang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels? Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben?
Dries Gijsels en zijn crew scheppen een rusteloos, grappig en intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

Dries Gijsels (Antwerpen, 1986) is theatermaker en regisseur. Na zijn opleiding aan het RITCS in Brussel richtte hij samen met 16 gelijkgestemden de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars op. Met K.A.K. maakte hij de afgelopen jaren o.a. Life, Death & Television en de kleutervoorstelling Snøw over de klimaatcrisis. Realtime is de eerste voorstelling die hij creëerde en regisseerde onder eigen naam. De voorstelling werd geselecteerd voor het Vlaams TheaterFestival 2020 in de categorie #nieuwjong.

In zijn werk onderzoekt Dries de relatie tussen de mens en de alsmaar sneller evoluerende technologie, en bevraagt hij het statuut van de werkelijkheid in een veranderende wereld. Hij combineert hyperrealisme met surrealisme, absurdisme en veel humor.

Credits:
Concept, tekst en regie: Dries Gijsels
Van en met: Cédric Coomans, Eline Kuppens, Femke Stallaert, Greg Timmermans
Dramaturgie: Bart Capelle
Kostuumontwerp: Anne-Cathérine Kunz
Lichtontwerp: Hanne Dick, Bert Van Dijck
Uitvoering decor: Bert Van Dijck
Assistentie regie: Marie Pien
Techniek: Bert Van Dijck, Tijs Bonner
Productie: Monty Kultuurfaktorij, c-takt
Residenties: K.A.K., Arsenaal/Lazarus, Kunstenwerkplaats KWP, De Nwe Tijd
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie Credits beeld: “From the series Red Ink © 2018 Max Pinckers”