Doris Vervuurt & Marthe Koning
Keer terug naar overzicht
Cement Productie

Doris Vervuurt & Marthe Koning

THIS APPEAR

Een lege ruimte, een voet, een toeschouwer, een andere voet, een drumstel, de performer. Het opkomen om vervolgens weer af te gaan. Het publiek is net als de mens zojuist verschenen en zal straks weer verdwijnen, de zaal uit, de straat op waar toevallig net een hondje passeert, tegen een muur aan plast, de hoek om glipt om vervolgens vanachter een nieuwe hoek te verschijnen en te verdwijnen, te verschijnen en te verdwijnen, te ver-

THIS APPEAR is een muzikale en beeldende ervaring over vergankelijkheid. Een contemplatieve performance over het opkomen en het afgaan. Theatermakers Doris Vervuurt en Marthe Koning werpen in het hier en nu een blik op ons tijdelijke bestaan. Ons lichaam vergaat tot stof, ontbindt zich tot triljoenen losse deeltjes om uiteindelijk opgepikt te worden door de eerste de beste windvlaag en wervelend terug de ruimte in te verdwijnen. Wat blijft er van ons over?


Het werk van Doris en Marthe gaat over een menselijke, emotionele binnenwereld. Op muzikale en visuele wijze wordt deze onderzocht en neergezet. Het hier en nu is een belangrijke medespeler. Het publiek wordt direct aangesproken op zijn zintuigelijke aanwezigheid.

Marthe Koning (1996) studeert dit jaar af aan de performance opleiding van Maastricht. Ze vormt met haar zussen, Joske en Annelie, het interdisciplinaire performancecollectief King Sisters waarmee ze Song of the Sisters (Best of Fringe 2018) en Talking Songs (PR!TZL Atelier 2020) maakte.

Doris Vervuurt (1999) studeerde een jaar aan de vooropleiding theater LOT in Utrecht en vervolgde haar opleiding binnen de theaterwereld op de Toneelacademie van Maastricht waar ze dit jaar afstudeert aan de richting Regie. Ze maakt filminstallatiekunst en beeldende voorstellingen en werkt zowel solo als in multidisciplinaire samenwerkingen.

THIS APPEAR is een Cement Productie, in coproductie met Via Zuid Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg.