De Metselarij
Keer terug naar overzicht

De Metselarij

Bijeenkomst

De Metselarij is sinds november 2015 een doorlopend platform voor jonge zakelijk leiders en creatief producenten voor verdieping en uitwisseling. De leden van De Metselarij vertegenwoordigen makers die aan het begin van hun professionele loopbaan in de podiumkunsten staan. De metselaars zijn, net als hun artistieke evenknieën, eigenzinnige denkers met ambitie. Ze zijn nieuwsgierig en ondernemend. Flexibel in hun praktijk en bereid kennis en expertise te delen. 

De Metselarij bestaat uit verdieping (trainingen, coaching), intervisie, verslaglegging en externe opdrachten. Elke drie weken zijn er bijeenkomsten. De deelnemers leggen zich voor de duur van 1 jaar vast. Hopelijk leidt de Metselarij tot gemeenschappelijk kapitaal in de vorm van kennis, netwerk en werkwijze. De Metselarij kan een nieuwe generatie zakelijk leiders van een stevige voedingsbodem voorzien om nu en in de toekomst vanuit te werken.

De Metselarij staat in verbinding met Festival Cement. Festival Cement monitort de voortgang van het initiatief en stelt zijn netwerk ter beschikking. De groep bepaalt zelf de langlopende agenda. 

Tijdens deze editie van Festival Cement vindt er een bijeenkomst plaats met ‘zwaargewichten’ uit de sector: een groep zakelijk leiders van grote (BIS) gezelschappen zullen aan de tand gevoeld worden door een even grote groep overmoed en nieuwsgierigheid.  

De Metselaars zijn: Anne Baltus (BOG.), Ben Visser (De Hollanders, Meneer Monster), Janneke Defesche (Rita Hoofwijk, De Nieuwe Maker, Lisah maakt Roezemoes), Job Rietvelt (Wild Vlees/Tamar Blom), Rick Mouwen (Club Gewalt, Eva Line de Boer), Saartje Hoogland (Het Zuidelijk Toneel, Parktheater Eindhoven), Sander van der Schaaf (Katja Heitmann), Seline Gosling (Collectief Walden), Vera Vlot (Daria Bukvic, LABland).