De Festivalgasten
Keer terug naar overzicht

De Festivalgasten

Cadeau aan de jonge maker

Dit jaar nodigden we drie festivalgasten uit als cadeau aan de jonge makers. Onze festivalgasten bezoeken voorstellingen, gaan in gesprek met makers en geven op allerlei momenten en plekken hun bevindingen terug. Dikke kans dat je ze tegen het lijf loopt bij een voorstelling, ze bij je aan tafel zitten tijdens een Tafelrede of dat je wat van ze leest in onze Festivalkrant.

Onze gasten zijn:

Joke van Leeuwen
Joke van Leeuwen is cabaretière, auteur, illustrator en dichter van een meermaals bekroond oeuvre. Ze schrijft zowel poëzie (Wuif de mussen uit), jeugdboeken (Iep!, Wiet niet, wel Nel) als voor volwassenen (Feest van het begin). Ze was stadsdichter van Antwerpen 2008/2010) en Dichter der Nederlanden (2015/2016).

Schuif aan! Joke van Leeuwen is tafelgast bij de Tafelrede op 17 maart. Reserveren voor deze Tafelrede kan online of aan de kassa.

Jozef Wouters
Jozef Wouters is een Vlaamse scenograaf en kunstenaar wiens werk op het snijvlak tussen architectuur, decorbouw en beeldende kunst fungeert. In 2017 werd hij met zijn werk drie keer geselecteerd voor het Vlaamse Theaterfestival.

Schuif aan! Jozef Wouters is tafelgast bij de Tafelrede op 20 maart. Reserveren voor deze Tafelrede kan online of aan de kassa.

Jetse Batelaan
Regisseur Jetse Batelaan maakt voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag – zowel voor volwassenen als voor een jong publiek. Zijn voorstellingen hebben gespeeld op festivals in binnen- en buitenland. Als vaste gastregisseur maakte hij voorstellingen bij Theatergroep Max., Bambie en het Ro Theater. Sinds 2013 is hij artistiek leider van Theater Artemis.

Jetse Batelaan is te gast als spreker bij de meet-up op vrijdag 23 maart.