Daria Bukvic
Keer terug naar overzicht
Theater

Daria Bukvic

Nobody Home

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Theatermaker Daria Bukvić gaat samen met haar drie acteurs en hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium. 

Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden.

Daria Bukvić (Bosnië, 1989) studeerde in 2011 af aan de regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Afgelopen december ging Nobody Home, de eerste voorstelling van haar eigen Stichting Daria Bukvić, in première. De voorstelling was meteen een doorslaand succes: de hele tournee was in de week van de première uitverkocht, er verschenen zeer positieve recensies en Arnon Grunberg riep in de Volkskrant zelfs het hele land op om de voorstelling te gaan zien.

Arnon Grunberg in De Volkskrant:
(…) De acteurs Majd Mardo uit Syrië, Vanja Rukavina uit Bosnië en Saman Amini uit Iran zijn een openbaring. Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingen bezig houdt – en wie doet dat niet – zou dit stuk moeten zien. (…) al was het maar omdat het toneelstuk antwoord probeert te geven op een prangende vraag: hoeveel thuis hebben we eigenlijk nodig?

Regie Daria Bukvić, scenografie Dymph Boss, tekst Vanja Rukavina, Majd Mardo, Saman Amini, Simon Weeda, spel Vanja Rukavina, Majd Mardo, Saman Amini productie Vera Vlot, licht Alaa Minawi, foto Casper Koster, techniek Daan Ottevanger.

Op woensdag 18 maart is Eveline Langen onze gastkijker. Na de voorstelling van 20:30 uur schuift zij aan bij De Nazit.

Meerdere voorstellingen bezoeken op woensdag 18 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Nina Willems & Marijke de Kerf: INSLAG - Daria Bukvić: Nobody Home voor maar € 32,50.