Dag Dramaturgie
Keer terug naar overzicht

Dag Dramaturgie

Tweedaagse bijeenkomst

‘Zelfs als de dramaturg of regisseur niet weet wat hij de toeschouwer wil laten doen, weet hij één ding zeker: dat hij iets moet doen, de kloof overbruggen die activiteit van passiviteit scheidt.’ Jacques Ranciere, De geëmancipeerde toeschouwer

De Dag Dramaturgie is een ontmoetingsdag voor dramaturgen en studenten dramaturgie rond het thema wereldverbeteraarschap. Welke verantwoordelijkheid dragen dramaturgen als intermediair tussen voorstelling en publiek om engagement aan te jagen in het productieproces? Welke discussie moet een dramaturg aanwakkeren? Wanneer wordt de vraag naar verbinding de vraag naar maatschappelijk nut? Bestaat er wel een niet-geëngageerde dramaturgie?

Aan de hand van voorstellingen op het festival gaan dramaturgen en makers in gesprek over engagement. Daarnaast getuigen diverse dramaturgen van hun werkwijzen en worden er discussiesessies ingericht. Er wordt zowel vanuit de grote dramaturgie (de verhouding tussen de voorstelling en de wereld) gedacht als vanuit de kleine dramaturgie (de interne dramaturgie van een voorstelling) gesproken. De Dag Dramaturgie richt zich op vernieuwing van de dramaturgische praktijk en de ontwikkeling van dramaturgisch talent.

Dit programma wordt ontwikkeld in samenwerking met Rekto:Verso en deBuren.
Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerking tussen partijen in Vlaanderen, de provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Aanmelden, interesse of vragen: pim@festivalcement.nl

Let op: Op vrijdag 23 maart maakt de meet-up over Wereldverbeteraarschap onderdeel uit van het programma, zorg dat je hier vast een ticket voor reservereert via deze pagina.