Dag Dramaturgie
Keer terug naar overzicht

Dag Dramaturgie

Tweedaagse bijeenkomst

Tijdens de Dag Dramaturgie brengen we geïnteresseerden samen om de rol van de dramaturg onder de loep te nemen. Het ideale moment voor studenten dramaturgie, jonge dramaturgen en makers om van gedachten te wisselen over de inzet van de dramaturg. Dit jaar gaat het om een tweedaagse bijeenkomst op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart. De dagen staan in het teken van ‘de dramaturg als initiator’.

Met de studenten wordt er op vrijdag samen naar drie voorstellingen gekeken, en op zaterdagochtend vindt er een ontmoeting met makers uit de selectie en hun dramaturgen plaats. De studenten zullen daarna in een open space format verder discussiëren over de inzet van hun beginnende praktijk. Voor jonge dramaturgen is er een apart programma op zaterdagmiddag. Zij schuiven aan bij een gesprek tussen dramaturgen uit het veld. We zullen hen van tevoren vragen om een functieomschrijving voor ‘de dramaturg’ te geven voor 2040. Tijdens dit gesprek wordt er gezocht naar mogelijke antwoorden, perspectieven en werkwijzes.

Met dit initiatief willen we ontmoeting en uitwisseling tussen makers en dramaturgen in een vroeg stadium van hun ontwikkeling stimuleren en denken over de rol van dramaturgie.

De aanmeldingen zijn gesloten.