Dag Dramaturgie
Keer terug naar overzicht
Contextprogramma / Het Fundament

Dag Dramaturgie

De Dag Dramaturgie is een jaarlijks terugkerend ontmoetingsprogramma voor dramaturgen dat zich richt op de vernieuwing van de dramaturgische praktijk. De afgelopen jaren werd er gesproken over waarden van dramaturgen, over de dramaturg van de toekomst en over stadsdramaturgie.In 2018 werd er tevens het startschot gegeven voor het Platform Dramaturgie.Ditmaal is het thema ‘Dramaturgiën voor het Theater van de Toekomst’ (werktitel).
De Dag Dramaturgie vindt plaats op 24 maart 2022. Dag dramaturgie staat open voor alle professionals. Vertrekkende vanuit de leuze ‘never waste a good crisis’ trekken we lessen uit de pandemische crisis en bevragen we het nieuwe normaal in de podiumkunsten. Wat waren de onverwachte positieve bijwerkingen van de lockdown? Welke nieuwe rituelen zijn er ontstaan–van theater online naar theater lokaal? Hoe ziet het theater van de toekomst eruit? Én welke nieuwe dramaturgieën brengen die nieuwe theatervormen met zich mee?
Tijdens deze editie van Dag Dramaturgie luisteren we naar de situatie waar we ons in bevinden, formuleren we inzichten, en stimuleren we het verbeeldingsvermogen over de toekomst van het theater van nu. Als onderdeel van de dag nodigen we drie gasten uit, die in hun praktijk reeds progressieve voorstellen maken voor het theater van de toekomst, om hun kennis te komen delen en mee te reflecteren over het thema. Dit kan de vorm aannemen van een manifest of een sci-fi scenario voor de toekomst van het theater van nu.

Wil je meedoen met Dag Dramaturgie? Tickets kopen kan hier.