Cor Langerak
Keer terug naar overzicht
Performance / Het Fundament / Première / Cement Productie

Cor Langerak

Op een gegeven moment

Geen enkele uitvoering van Op een gegeven moment zal hetzelfde zijn.
Iedere voorstelling opnieuw genereert een zelflerend artificieel intelligent systeem (AI) een nieuwe voorstellingstekst. Het gegeneerde toneelstuk wordt ter plekke live opgevoerd door een groep van vier acteurs Er is niet van te voren gerepeteerd en het materiaal dat de AI schrijft, is nieuw en volledig onbekend. Op deze manier ontstaat er een samenwerking tussen techniek, acteurs en het publiek, die zich in het moment van de voorstelling zelf afspeelt.
Voor het generen van de toneelteksten is het AI model getraind op de volledige collectie van Nederlandse toneelteksten afkomstig uit De Nieuwe Toneelbibliotheek. De voorstelling wordt gespeeld door twee pensionerend acteurs (Woody Richardson Laurens en Bert Luppes) en twee afstuderend acteurs (Jan Groenland, Jelmer de Groot). Op een gegeven moment buigt zich over de vraag wat een kunstwerk is en wie de auteur.

Cor Langerak studeert dit jaar af aan de Performance opleiding van Toneelacademie Maastricht. Hij werkt graag met technologie en rondom verschillende filosofische benaderingen binnen de technologie.

NB: De tekst is geschreven door een AI model, deze kan mogelijk onwaarheden of beledigingen bevatten.

Een Cement Productie in coproductie met Via Zuid – Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg

Credits:
Concept/maker: Cor Langerak
Tekst: Een speciaal getrainde versie van het AI model GPT-3
Spel: Bert Luppes, Woody Richardson Laurens, Jan Groenland, Jelmer de Groot
AI- Programmeurs: Luc Weytingh, Barbara Brocades Zaalberg
Productie: Festival Cement en Via Zuid
In samenwerking met: De Nieuwe Toneelbibliotheek
Met dank aan: Rom Langerak, Peter Missotten, Casper Wortmann, Toneelacademie Maastricht en de studenten van de UTwente: Denise den Hartog, Bart Batenburg, Tijmen van de Meent, Steven Tazelaar

Hallo met... Cor Langerak

Over Cor Langerak

Cor Langerak studeert dit jaar af aan de Performance opleiding van Toneelacademie Maastricht. Hij werkt graag met technologie en rondom filosofische benaderingen binnen de technologie.

Over Cor Langerak