Keer terug naar overzicht
Dans / Language no Problem

Compagnie Monica/ Sarah Bostoen

Poetic Machine

Choreografe Sarah Bostoen verbeeldt met Poetic Machine de macht en onmacht van het brein. We zien het openbreken van een ziel in verschillende ontmenselijkte creaturen. Het publiek wordt meegenomen in een donkere trip door een surreële bewegingswereld.

De voorstelling toont de vervreemding die ontstaat door depersonificatie en spreekt het publiek aan in haar kwetsbare identiteit. De indringende soundscape, ademhaling en innerlijke gedachtewereld komen samen in deze atypische solo.

De Belgische choreografe en danseres Sarah Bostoen creëert haar werk onder de naam compagnie Monica. Als uitgangspunt kiest ze de kleinmenselijke emoties en het constante zoeken van de mens.

De dansers brengen een innerlijk en verborgen denk- en gevoelswereld tot uiting in een krachtige en intense psychologisch geladen danstaal. Poetic Machine is de tweede avondvullende voorstelling van het gezelschap na Glimpses In Turbid Water, die toerde in Vlaanderen en Nederland en tevens te zien was op Festival Cement 2016.


Let op: Gebruik stroboscoop