Keer terug naar overzicht
Festival

Cement in Isolement

2020

Festival Cement 2020, dat was 110 uitvoeringen van 24 verschillende producties, waarvan er zes bij ons in première zouden gaan. Die gaan allemaal niet door. Een week voor aanvang ging vanwege Covid-19 Nederland op slot.

Het zou jammer zijn als dat de laatste woorden waren die er over Festival Cement gezegd werden in 2020. Daarom bleven we niet bij de pakken neer zitten. Na een korte rouwperiode hebben we de knop omgezet en de creativiteit van ons team en onze makers aangeboord.

Met steeds groter enthousiasme zochten we naar manieren waarop we de makers een digitaal podium konden verschaffen. We zijn als festival een belangrijke springplank voor al dat jonge talent, en we willen hen graag toch aan jullie voorstellen. Juist nu.

In 2020 vond Festival Cement daarom negen dagen lang online plaats. Dagelijks brachten we een selectie werken naar buiten van makers die op het festival zouden staan en nu speciaal voor Cement in Isolement nieuw werk maakten. Kijkkaders, fysieke oefeningen voor thuis, een VR-ervaring, films, gedichten, workshops voor kinderen en volwassenen, instructies, brieven, een DJ-set voor je eigen Cementfeest thuis en nog veel meer.

Een deel van het programma is ook na afloop van het festival nog terug te kijken. Hier vind je een overzicht van wat er was.

Veel kijkplezier!