BLOK Cement
Keer terug naar overzicht

BLOK Cement

Over crisis en weerbaarheid

BLOK Cement wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. BLOK Cement is er voor de avontuurlijke theaterstudent. De student die graag buiten zijn eigen comfort zone treedt, die benieuwd is wat er buiten zijn schoolmuren gebeurt, de student die zelf makers-ambities heeft en die op zoek is naar mogelijke samenwerkingsverbanden, die impulsen, inspiratie en goesting wil opdoen, de student die in gesprek, discussie en botsing wil gaan met andere aspirant theatermakers, scenografen en dramaturgen. Drie dagen lang werken en discussiëren studenten samen, bezoeken een tiental voorstellingen en doen mee aan masterclasses van makers die op het festival staan. 

In de nieuwe editie van BLOK Cement willen we de begrippen crisis en weerbaarheid centraal stellen. We spreken namelijk vaak van en over een crisis, bijvoorbeeld over een economische crisis, een politieke crisis, een artistieke crisis, een coronacrisis. En net zo vaak over het drama dat een crisis kennelijk veroorzaakt. 

Wat maakt echter een crisis tot een crisis, en is alles wat we met crisis aanduiden ook daadwerkelijk (al) een crisis? 

Tijdens Expeditie Cement ronden we dit traject af en blikken we samen vooruit naar 2022 en inventariseren we de wensen en noden van deze generatie pas afgestudeerde theatermakers.