BLOK Cement
Keer terug naar overzicht

BLOK Cement

o.l.v. Florian Hellwig

BLOK Cement staat inmiddels als een huis. Voor het derde jaar op rij organiseren we het ontmoetingsplatform van Festival Cement voor makers van de verschillende kunstvakopleidingen in Nederland en België. Vorig jaar deden er meer dan vijf kunstvakopleidingen afkomstig uit beide landen mee. Regisseurs, acteurs en schrijvers gingen samen aan de slag.

Vanwege de sterkte behoefte van de studenten om de uitwisseling te intensiveren gaan we in 2018 drie volle dagen werken. Door zelf de inhoud te bepalen in aanloop naar het festival worden de studenten mede-eigenaar van het BLOK. Zo komen prangende vragen, gedeelde worstelingen en misschien wel inspirerende samenwerkingen aan het licht. Het platform staat onder leiding van mede-initiator Florian Hellwig; dramaturg en docent aan de HKU en Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

De ontmoeting staat tijdens BLOK Cement in het teken van 'mengen'. Op elke dag is er een programma, gaan we voorstellingen zien en bespreken en ontmoeten we makers op het festival. De studenten leren zowel elkaar beter kennen als ook hun toekomstige werkveld.

Aanmelden, interesse of vragen: pim@festivalcement.nl

Let op: na afloop van BLOK Cement volgen altijd nog aanvullende activiteiten zoals voorstellingsbezoeken of een gesprek. Houd er rekening mee dat deelname aan BLOK Cement altijd neerkomt op een goed gevulde festivaldag. Op vrijdag 23 maart maakt de meet-up over Wereldverbeteraarschap onderdeel uit van het programma, zorg dat je hier vast een ticket voor reservereert via deze pagina.