Belinda van der Stoep & Eva Line de Boer
Keer terug naar overzicht
Cement Productie

Belinda van der Stoep & Eva Line de Boer

Frozen Beauty

Frozen Beauty is het onderzoek dat Belinda van der Stoep en Eva Line de Boer doen naar schoonheid. Naar aanleiding daarvan organiseren ze drie avonden rond dit thema. Elke avond staat in het teken van een ander facet van schoonheid: de maakbaarheid, de troost en de zwarte schoonheid.

Voor deze avonden vragen ze kunstenaars om Belinda’s schoonheid te vangen in een portret. Deze portretten kunnen alles zijn: van een schilderij tot een soundscape. De portretten worden tijdens Frozen Beauty gepresenteerd. Bij deze werken vinden er gesprekken plaats met gasten die ze tijdens hun onderzoek hebben ontmoet. Hierin komen vragen aan bod als: Wat doet onze culturele achtergrond met ons idee van schoonheid? Wat is de schoonheid van imperfectie? Waarom vinden mensen Belinda vaak mysterieus mooi? Is dit een vorm van exotisme of spelen er andere factoren een rol? & Hoeveel vet kun je in één keer bevriezen?

Belinda en Eva leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht. Het was liefde op het eerste gezicht. Speciaal voor dit project smelten zij hun positie van muze en maker om naar die van onderzoeksgenoten.

Eva studeerde in 2014 af als regisseur. Festival Cement produceerde sindsdien al haar eigen werk: Hallo Angst, Dit gebeurt allemaal tegelijk (winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016) en Tutorial – the art of living. Daarnaast werkte Eva voor verschillende gezelschappen. Momenteel volgt ze de Master Theater in Maastricht, Frozen Beauty is binnen het curriculum van de Master haar artistiek onderzoek.

Belinda van der Stoep studeerde in 2015 af als actrice. Ze speelde vervolgens bij onder andere De Wijksafari, NT Jong & Het Huis Van Asporaat. Ook was ze te zien in films als Alleen maar nette mensen, Fissa en Gek van Oranje (2018).

Programmamakers: Belinda van der Stoep en Eva Line de Boer, zakelijk leiding en productie: Rick Mouwen. Alle portretmakers worden bekend gemaakt als de selectie compleet is.