Bart van de Woestijne
Keer terug naar overzicht
Theater / Performance / Cement Productie

Bart van de Woestijne

Kind komt kamer binnen

In Kind komt kamer binnen kijkt de toeschouwer gedurende een uur naar een spelend kind, dat achter een glazen wand in een kinderkamer zit. Terwijl het kind een plastic ei bakt in een pannetje en oefent voor het leven, denkt Bart met de toeschouwer na over alles wat het kind nog niet weet. Hoe het zal studeren, een been zal breken, een hart zal breken, hoe het ziek zal worden, dood zal gaan, hoe het kinderen krijgt, kinderen verliest; alles wat er in potentie in dat leven verborgen ligt. Maar weten wij als volwassenen wel écht meer, of zijn we gewoon beter geworden in doen alsof?

Een voorstelling over de onbegrijpelijke dubbelheid van het leven en een gezamenlijke poging ons te verzoenen met ons niet-weten.

Bart van de Woestijne is schrijver, theatermaker en filmmaker. Hij geeft vorm aan een denkruimte waarin hij met het publiek poogt grip te krijgen op levensgrote onderwerpen. Hij snijdt hierbij thema’s aan waar we van nature van wegdenken. Zijn voorstellingen spelen zich af in het gebied tussen beeld en verbeelding, tussen denken en ervaren, altijd met als hulpmiddel de taal en de poëzie. Tijdens Festival Cement 2018 toonde Bart de voorstelling Voor we mensen werden: een duet tussen een levend paard en een tekst.

Kind komt kamer binnen van Bart van de Woestijne is een Cement Productie, in coproductie met Over Het IJ Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten

NB: Op zaterdag 23 maart zal, na een korte pauze, een nagesprek plaats vinden. Onder de noemer 'Doordenken met Awee' gaat filosoof / schrijver Awee Prins aan de hand van de voorstelling in op 'los denken' en kinderlijkheid. We nodigen alle kijkers graag uit om daarbij aan te sluiten.