Keer terug naar overzicht
Contextprogramma

Archiveren voor Dummies

Podiumkunst.net

Kon je maar eens meekijken in het maakproces van die geweldige maker! Maar helaas, die werkt niet meer… Een blik in het archief kan dan een schatkamer openen vol inspiratie, manieren van werken en verhalen. Hoe ga je met je eigen archief om zodat anderen geïnspireerd kunnen raken door al dat werk? Of hoe bewaar je methodieken en werkwijzen zodat je kunt reflecteren op een maakproces en daarover kunt vertellen, bijvoorbeeld aan subsidieverleners?

Festival Cement en Podiumkunst.net organiseren samen met De Metselarij een editie van de MetselaReis: Archiveren voor Dummies. Docent en dramaturg Guido Jansen introduceert Metselaars en andere geïnteresseerden in het wat, waarom en hoe van archiveren en documenteren binnen de podiumkunsten.


Aan het eind van deze workshop hebben de deelnemers…
… stilgestaan bij de waarom-vraag voor archieven van jonge makers/gezelschappen/collectieven;
… nagedacht over de hoe-vraag voor het documenteren en archiveren van uniek materiaal dat tijdens een maak-/werkproces ontstaat.
… stilgestaan bij de waarom-vraag voor archieven van jonge makers/gezelschappen/collectieven;
… nagedacht over de hoe-vraag voor het documenteren en archiveren van uniek materiaal dat tijdens een maak-/werkproces ontstaat (volgens archiveren bij design);
… vanuit een drietal casussen inzicht gekregen in praktijkvoorbeelden. 

De Metselarij is een leernetwerk voor mogelijk-makers in de kunsten, begonnen onder de vleugels van Festival Cement en inmiddels uitgegroeid tot een avontuurlijke community bomvol trainingen, workshops, verdieping en intervisie. Een aantal keer per jaar ontmoeten alle Metselaars elkaar tijdens een MetselaReis. Wil je weten wat jij kan leren bij de Metselarij? Check www.demetselarij.nl