Keer terug naar overzicht
Theater

21-03 t/m 22-03

Antiklimax

Hamlet versus Don Quixote

We zijn allemaal nogal veel met onszelf bezig. We zijn onzeker, twijfelen aan de wereld, onszelf, aan goed en kwaad - we turen in het duister en hopen daar iemand te zien die op ons wacht, maar het blijft stil. En ondertussen branden de bossen af, de zeespiegel stijgt, de ongelijkheid groeit. Om wat voor helden vraagt deze wereld?

Hamlet versus Don Quixote
is een duel tussen twee grootheden – tussen hoofd en hart, tussen egoïsme en idealisme. De een verdwijnt in eindeloze twijfel en onzekerheid, de ander verliest zich in zijn rotsvaste overtuigingen.

Wie te zijn, wie niet te zijn? Is ‘t nobeler de slagen en stoten van het noodlottig toeval - getroost en gesterkt door onze idealen - te bevechten, of muitend aan de vloed van moeilijkheden een eind te maken - te sterven, slapen… oftewel: to Hamlet or to Don Quixote… That’s the question!

Na de geslaagde bewerking van Peer Gynt (2021) trekken de makers van Antiklimax opnieuw twee grootheden uit de westerse literatuurgeschiedenis naar het hier en nu. Hamlet versus Don Quixote wordt een theatraal duel, waarin de spelers niet alleen deze personages maar vooral hun eigen persoonlijkheid op de proef stellen. Een energieke dialoog waarin het persoonlijke en het theatrale elkaar voortdurend afwisselen.

Acteur David Westera en regisseur Koen van Seuren vieren de anticlimax onder de naam Antiklimax. Hoera voor het menselijk tekort! Hoera voor de mens die tegen beter weten in de poging waagt! Zet hem op! Met de canon als hun kringloopwinkel onderwerpt Antiklimax onze geschiedenis aan therapie. Het makersduo trekt historische personages uit de omgeving van hun oorspronkelijke verhaal en dient ze naakt en in paniek op aan een hedendaags publiek. Een theatrale rodeo waar de woorden je om de oren vliegen. Want theater is waanzin.


Credits:
Tekst: David Westera, Koen van Seuren, Evalinde Lammers
Spel: David Westera, Evalinde Lammers
Regie: Koen van Seuren
Decor/kostuums: Caz Egelie
Coproductie: Grand Theatre Groningen
Productieleiding: Annemarie Venema
Coaching: Joachim Robbrecht, Sarah Moeremans
Dramaturgie: Judith Blankenberg
Foto’s: Niels “Knelis” Meijer
Dank aan: Broedplaats ‘s-Hertogenbosch

DI 21 MAART
Tijd: 19:00 - 20:20
Locatie: Verkadefabriek - Kleine zaal
Prijs: € 15,00
WO 22 MAART
Tijd: 21:00 - 22:20
Locatie: Verkadefabriek - Kleine zaal
Prijs: € 15,00