Keer terug naar overzicht
Beeldend / Language no Problem

Alexia Leysen / BRUT

My Life with the Tree - de botanica van het verlangen

Een woordeloze ode aan het mooiste en meest tragische mechanisme in de mens: het verlangen. Want iets willen, dat is wat het leven vooruit stuwt. Maar hoeveel mag er sneuvelen om je doel te bereiken? En wat als je hebt wat je wilde?

Geïnspireerd op de miniatuurkunst van Frank Kunert en de condition humaine volgens Schopenhauer, creëert BRUT een wereld die schommelt tussen fantasie en hyperrealisme. Een onderzoek langs de omwegen van de verbeelding en met de poëzie van het antispektakel.

Alexia Leysen won tijdens Festival Cement 2016 de Dioraphte Cement Prijs met haar plan voor deze voorstelling. Ze studeerde Theater- en Filmwetenschappen in Antwerpen en vervolgens deed ze de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Met BRUT, het gezelschap dat ze samen met Greet Jacobs opzette, maakte ze de locatievoorstelling Ketchikan (2013) en de familievoorstelling Mieren Slapen Nooit (2015-17). BRUT maakt visueel prikkelende voorstellingen, verhalen over zoekende zielen balancerend tussen humor en melancholie, met een bepalende rol voor de scenografie.

Regie: Alexia Leysen, met dank aan: Jan van Dyck, Willy Thomas, scenografie: Alexia Leysen & Kristof Morel, spel: Geert Belpaeme, productie: Lisa Wuyts, geluid: Mirko De Beule, licht: Mirko De Beule, decor: Kristof Morel, fotograaf publiciteitsfoto: Kurt van der Elst, in samenwerking met: detheatermaker, Villanella, Troubleyn, Stad Antwerpen, Festival Cement.